Artiesten 2023

Podium onder de Boom festival weer een afwisselend programma met professionele ambitieuze artiesten uit Alkmaar en het land. Iedere act speelt 2 sets van dertig minuten. Wij kiezen voor de verrassing dus de tijdstabel vind je op de dagflyer bij de info!

Rachel

Rachel is een Noord Hollandse pop rockband! Rachel schrijft vanuit haar gevoel en emotie over alles wat zij meemaakt in het dagelijkse leven. De liedjes met een vleugje disco laten je swingen in het gras! De band bestaat uit gitarist, bassist, percussionist en zangeres Rachel!

KunstBende Boom

De finalisten van de KunstBende 2023 hebben een eigen boom! Kunstbende is voor iedereen van 13 t/m 19 jaar die iets doet of wil doen met content, dans, DJ, beeldende kunst, fashion, film, schrijven of theater.  www.kunstbende.nl

Eric Devries

Eric Devries (duo)

De Zilver Iep is voor Eric Devries! Het nieuwe solo-album Song & Dance Man is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky vierde album in een welhaast Bluegrass setting, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Hij is wars van commercie en houdt zich ver van gimmicks. In een tijd waarin alles lijkt te draaien om het streamen van single tracks, brengt Devries juist een volledig nieuw album uit. Inspiratie krijgt hij uit,  tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Een album met de nodige zelfspot.

Anneleen

Met het oog gericht op zelfontplooiing vindt Anneleen al van kinds af aan haar weg in de muziek. Vertrouwen hebben in de toekomst, leren van de nodige obstakels op je pad en uitgaan van het gevoel zijn op het moment de grootste thema’s waarin ze haar hart weet uit te zingen. Door middel van haar poëtische woordenkunsten vaart ze steeds makkelijker mee op de dragende beweging van het leven. Omlijst door uitgesproken gitaargepingel is haar geluid te omschrijven als funky indie soul.

CHAI

CHAI vervalt helaas wegens een keelontsteking.

Herman Jager

Herman Jager (1970) is immer met muziek, tekst en theater bezig. Hij schrijft erover, speelt diverse instrumenten in bands als The Vaders, Niet Alleen Voor Kids en Rits Rats en maakt liedjes in meerdere talen. Hij geeft drama- en muzieklessen op 5 basisscholen in Noord-Holland en beheert een B&B en een instrumentenwinkel aan huis.

Daarnaast profileert deze creatieve duizendpoot zich o.a. als presentator, columnist, organisator, vormgever, tekstschrijver, kwismaster, trainingsacteur, cultureel ondernemer, kindervriend en podiumdier onder het motto
voor & door oog & oor.

Ranya

Ranya is songwriter Arjan Terpstra uit Alkmaar die catchy melodieën paart aan fijnmazige songs. Zijn verrassende popsongs zoeken de grenzen op, zonder ooit het publiek uit het oog te verliezen. 

Zijn muziek wordt voor het eerst uitgegeven als EP, getiteld The Friends we Are (2022). De songs kenmerken zich door het gebruik van alternatieve gitaar tunings en heeft invloeden uit zowel nineties pop en grunge, als delta blues en Americana. 

Die frisse mix is ontstaan op het podium. Met 12 jaar live performances in deltablues act Long Lost Ponies en andere acts, werd de basis gelegd voor de huidige koers: geen blues, geen pop, geen rock, maar iets moois daar tussenin.

David Sylvian, Pearl Jam, Anthony and the Johnsons, Patrick Watson en andere namen zijn genoemd in relatie tot Ranya’s zang en songwriting. Vergelijkingen die volgens Ranya zelf “nogal vergezocht zijn, en ook een beetje wreed, gezien vanuit mijn perspectief.”

“Ranya’s muziek is even vermakelijk als intens, en spreekt tot liefhebbers van alle eerlijke muziekgenres.”

–Ranya’s moeder.

Pelle Bast

Pelle Bast Astronaut podb promo 2023

Astronaut Pelle Bast speelt onder de Eik! Pelle schrijft de liedjes van de band Astronaut. De compromisloze liedjes van Astronaut zijn goudeerlijk en onvervalst. De teksten zijn te omschrijven als filosofisch met een nuchterheid uit de achterhoek (kijk maar wat je daar mee kunt). Met de creatief opgebouwde muziek van Astronaut haal je al snel de zomer in huis! Na twee zelfgeproduceerde EP’s en een ‘Kleinste Theaters van Nederland Tour’ maakt Astronaut zich op voor een debuutalbum. En zijn ze 3 voor 12 talent en touren mee met de Popronde!

Pelle komt onder de boom solo zingen en spelen!

Sipke

Sipke is een nuchtere Fries die met een knipoog liedjes schrijft over zijn kleinzerige hart. Het vertellen van de verhalen is het medicijn tegen de traan achter de lach, en tegen de koppijn van zelfreflectie. De voortstuwende kracht van rock, gecombineerd met de nostalgie van Folk, geven een nieuw jasje aan de luisterpop. Melancholische gitaarpartijen romantiseren zijn diepe dalen en laten je wegdromen zoals in een lange treinreis. Tegelijkertijd laten de grijpende refreinen je meezingen over herkenbare obstakels waar Google nog geen antwoord op heeft. Lach je tranen weg en laat deze Friese wind je omver blazen!

Turmoil

Turmoil is een jonge band die de klanken van Americana en Roots uit de US naar Nederland haalt. Laat u meeslepen door onze rauwe teksten, gitaar/banjo routines, vocale harmonieën en ontdek dat ook voor u ons genre zal aanvoelen als een fijn ingedragen spijkerbroek!Begin 2022 zijn ze begonnen met plannen maken voor een EP, live en rauw zoals de platen waar zij zelf door geïnspireerd zijn.
Het resultaat mag er zijn, 6 songs liggen klaar op de plank. In de tussentijd blijft Turmoil onrust stoken: er wordt volop nieuwe muziek geschreven. Deze band staat klaar om de podia in Nederland te bestormen!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kidsboom

MANDY
Eigenwijze theatervoorstelling Wereldreis

Het is tijd om een reis te maken! Mandy neemt een grote wereldkaart mee, want zij is nieuwsgierig welke landen er allemaal zijn en wat daar allemaal te doen is. Samen met jullie bepaalt zij waar we naar toe gaan en hoe we daar naartoe gaan. Het belooft een super tof avontuur te worden van ongeveer 45 minuten. Alle verhalen ontstaan ter plekke en kinderen worden uitgenodigd om mee te spelen. Dat hoeft natuurlijk niet, want vanaf je picknickkleedje genieten is net zo leuk.

Deze voorstelling wordt gespeeld door Mandy Lodder van Eigenwijze072 – www.eigenwijze072.nl

 

Mimeshow

Onder de volle Es neemt René Wielings je mee in een interactieve mime comedyshow! Deze speelt hij sinds 1984 in alle uithoeken van de wereld …. maar zondag is hij bij ons!

Kidsatelier

Bomen zijn vaak heel oud en je kunt de jaren tellen in de ringen van een boomschijfje. Wij gaan onder begeleiding van medewerkers van ‘Klein Alkmaar’ de mooie schijfjes omtoveren tot bijzondere naamplaatjes. Dat kan je maken voor op jouw eigen kamerdeur, de voordeur of misschien wel voor jouw konijn of oma! Wij hebben verf in prachtige kleuren en zijn benieuwd wat voor kunstwerkjes jullie maken!