Artiesten 2022

Ook dit jaar heeft het Podium onder de Boom festival weer een afwisselend programma voor u samengesteld met bekende en minder bekende artiesten. Uiteraard zijn we daarbij de kids niet vergeten!

Tessa Belinfante

Met een unieke blend van melancholie en optimisme tekent singer-songerwriter Tessa Belinfante voor een kraakhelder en wonderschoon fris geluid. Zij staat volgende week zondag samen met haar gitarist bij ons onder de Zilverlinde.

Tessa Belinfantes stem is een poort naar haar hart en soul. Ze neemt je mee op een interessante reis door haar leven Tessa timmert al even aan de weg en sleepte in 2008 de publiekstrofee bij de Grote Prijs van Nederland in de wacht met haar voormalige band Two Way Radio. In 2012 behaalde ze een derde plaats in ‘Team Trijntje’ bij The Voice of Holland. Nu staat ze op haar eigen benen met een ijzersterk debuut ‘Fly As We Fall’, dat ze maakte met haar drummer en producer Phillipe van Schil met wie ze al twaalf jaar samenwerkt.

Een mix van traditionals, eigen nummers en een aantal covers vormen het repertoire waarin de zang natuurlijk een belangrijke rol speelt. De muziek heeft vele mooie kritieken in binnen en buitenlandse media gekregen en veel aandacht van (inter)nationale radiostations. 

Lisa Ploeger

Lisa Ploeger (2001) brengt ons countrypop met een snufje Ierse folk onder de Zilverlinde!

Deze opkomende muzikante uit Groningen is geïnspireerd door artiesten zoals Ilse DeLange, Waylon en Miss Montreal. Het bracht haar al op het Bevrijdingsfestival Drenthe 2019 en in 2020 was ze de support act van het Noord-Nederlands Orkest met haar eigen lied ‘Baffling Haze’ en bracht haar debuutsingle ‘White Flag’ uit. Dit lied gaat over het niet opgeven van dromen en passies. Haar eerste EP dit jaar 2022 verschijnen en Lisa is ook geselecteerd voor de Popronde, waarmee ze door heel Nederland shows gaat spelen. Maar nu staat ze bij ons!

Starfish

Voetjes in het zand, een biertje in je hand, je voelt het al; je bent op het strand! (maar dan onder de Boom) Met hun zonnige cocktail van reggae, ska, pop en surfrock maken de jongens van Starfisher graag een feestje van. Met optredens met onder andere Will &the People,Chef’Special & Sticky Fingers heeft de band al heel wat optredens op hun naam staan in binnen-en buitenland. Niet alleen Nederland danst op de energieke zomerbeats van de vier beach boys uit Heemskerk. Ook ItaIië, Frankrijk, Bonaire en Curaçaomoesten er al eerder aan geloven. Met nummers als Sunburn, Poolparty, Weightlessen No Rastabrengen ze de Sunny Vibes, hier is rechtstreeks vanuit Zwarte Cross Starfish!

KY. doet geen concessies aan wie hij is en wat hij wilt bespreken. Dit resulteert in directe en eerlijke teksten die
voor iedereen nét iets anders kunnen betekenen, maar toch een gevoel van connectie creëren. Hij wordt in zijn
creatief process geinspireerd door muzikanten als Rhodes, Ben Howard, Lewis Capaldi, Novastar en The Verve.
Zijn eerste twee singles (225.000 streams in totaal) zijn al opgepakt door 3FM, KINK, en Q-Music, en hebben tot
mooie shows geleid in onder andere de Melkweg, Paradiso en Festival the Brave

From Here

From Here is een jonge singer-songwriter uit Heiloo. Hij schrijft zijn teksten op akoestische soft-pop muziek en begeleid zichzelf met zijn gitaar. Hij heeft het afgelopen jaar zijn tussenjaar besteed aan het verbeteren van zijn werk. Op zoek naar uitdagingen en manieren om ervaring op te doen is hij deze zomer begonnen met een officieel repetoir. Hij heeft audities gedaan bij de verschillende conservatoria en is aangenomen bij de HKU. Hij gaat bij ons voor het eerst Live alleen spelen!

Barth

BARTH. (Bart Hanswijk) is een muziekproducer en componist uit Ede, Gelderland.
Tijdens zijn opleiding aan het conservatorium in Utrecht ontstond en groeide zijn
liefde voor het componeren van instrumentale muziek. Een zoektocht was begonnen.
De mogelijkheden om met enkel muziek verhalen te vertellen, zijn eindeloos, ontdekte
hij. Woorden zijn er al genoeg, die heeft hij niet nodig. BARTH. schept met zijn muziek
ruimte. Voor hemzelf, maar ook voor de luisteraar. Ruimte om gedachten te laten
komen en gaan, even tot rust te komen in een wereld vol haast.
Met zijn neo-klassieke composities geeft BARTH. je een bijna blanco vel papier, schetst
een paar lijntjes en laat je vervolgens zelf een verhaal schrijven. Al luisterend bevind je
je op een rustig stromende rivier, maar kabbelend wordt het nooit. Na elke bocht wacht
een welkome verrassing

Solo puur onder de prachtige ZomerEik speelt voor ons Bathl!

Stef & Co

Colet Nierop Harpiste vormt samen met gitarist en zangeres Stephanie Kramer, duo Stef & Co. Met hun eigentijdse geluid en een bijzondere klankkleur staan zij onder de oude Plataan.
Muziek met een warme rilling, soms een traan maar altijd een lach.
Zij nemen je mee op muzikale wereldreis van klassiek tot pop, van blues en jazz naar wereldmuziek.

Voor de Kinderen

Droomvlucht

Droomreis van Mar10Air

Martines alter ego Mar10Air staat met haar voorstelling ‘Droomreis’. onder de Es! Haar droom is dat deze voorstelling vele kinderen groot en klein te inspireren hun eigen droom te volgen en talenten te ontwikkelen. Hier gaat het hart van Martine sneller van stromen! Droomreis is een interactieve muziektheatervoorstelling met een educatief randje! 

Laat de kinderen en grote kinderen een trip over de wereld ervaren en ontdekken wat hun dromen zijn!

De rijdende speeldoos

De Rijdende Speeldoos! v Jorrik

Welkom bij Verga, De Rijdende Speeldoos! De Rijdende Speeldoos is een oldtimer, een Renault Estafette uit 1978. Zij wordt bestuurd en bespeeld door Jorrik Hartemink, muzikant en theatermaker. De Rijdende Speeldoos verbindt graag mensen, van jong tot oud. Dus kom tijdens het Podium Onder de Boom Festival samen met Jorrik een duet zingen, vorm een achtergrondkoortje, doe een muzikaal dansje, of pak de microfoon om iets te vertellen wat   je gewoon van het hart moet. De Rijdende Speeldoos nodigt je uit om op een podium onder de gele es te komen staan!

Kinderatelier

De kleinste festivalbezoekers kunnen bij het kidsatelier zelf iets moois maken!

van een prachtige tak, met wol, verf, veren, schelpjes ontstaat een kunstwerk!