Artiesten 2021

Ook dit jaar heeft het Podium onder de Boom festival weer een afwisselend programma voor u samengesteld met bekende en minder bekende artiesten. Uiteraard zijn we daarbij de kids niet vergeten!

The Oldtime Stringband

The Oldtime Stringband is een band uit Noord-Holland die bluegrass, folk en Americana met elkaar mixed tot een eigen herkenbaar geluid. Een samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band. Het bracht hun naar vele optredens in binnen en buitenland.

Een mix van traditionals, eigen nummers en een aantal covers vormen het repertoire waarin de zang natuurlijk een belangrijke rol speelt. De muziek heeft vele mooie kritieken in binnen en buitenlandse media gekregen en veel aandacht van (inter)nationale radiostations. 

Tim Knol

podium onder de boom optreden Tim Knol

Solo puur onder de prachtige ZomerEik speelt voor ons Tim Knol!

Tim Knol, de Hoornse liedjessmit met oude ziel, geldt al meer dan 10 jaar als één van Nederlands allerbeste singer-songwriters en touwtrekker van de vaderlandse americana & rootsscene.
In 2019 brachten Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat ‘Happy Hour’ uit. Tim heeft zijn liefde voor bluegrass nooit onder stoelen of banken gestoken, en met het opnemen van dit album met zijn vrienden van Nederlands bekendste band in dit genre, is een lang gekoesterde droom van hem in vervulling gegaan. Het album werd zeer goed ontvangen, kwam binnen op nummer 1 in de vinyl charts en ontving prachtige recensies in de nationale pers. Diverse radio- en tv optredens en boekingen voor de grootste festivals van Nederland (o.a. Lowlands, Zwarte Cross, Down the Rabbit Hole en Paaspop) waren het gevolg. 

Sweet Melodies is het eerste lied van Tim Knols vierde album, dat begin 2018 verscheen bij Excelsior Recordings. Een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Knol nam ‘Cut The Wire’ op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat.
Knol vindt nog steeds exact dezelfde dingen belangrijk als toen hij voor het eerst in de platenkast van zijn vader rommelde. Hij stond er ook tijdens de grote succesjaren nooit alleen voor: de hechte vriendschappen, diepgewortelde liefde en natuurlijk die sweet, sweet melodies zijn altijd in de buurt gebleven.

Tim Knol staat met heel veel zin (en per toeval voor zijn vader) onder onze prachtige ZomerEik!

GILLS

GILLS maakt emotionele etherische popliedjes die af en toe wegvliegen, in het water duiken of onder de grond verdwijnen maar altijd weer op hun pootjes terecht komen. Vier jaar na het eerste album in  bas/drums/gitaar/zang band bezetting is GILLS een duo met een lichtere sound geworden. Ze laten zich graag inspireren door niet-westerse muziek en storytelling en zoeken daarbij gretig de verre uithoeken van de popmuziek op. 

KY.

KY. is het geesteskind van de Noord-Hollandse singer-songwriter Kay Koopmans. Kay schrijft de songs, waarna hij ze instrumentaal uitwerkt met zijn band: hoewel de basis altijd begin met een hersenspinsel van KY., weet de band steeds meer een eigen stempel te drukken op de sound.

KY. doet geen concessies aan wie hij is en wat hij wilt bespreken. Dit resulteert in directe en eerlijke teksten die
voor iedereen nét iets anders kunnen betekenen, maar toch een gevoel van connectie creëren. Hij wordt in zijn
creatief process geinspireerd door muzikanten als Rhodes, Ben Howard, Lewis Capaldi, Novastar en The Verve.
Zijn eerste twee singles (225.000 streams in totaal) zijn al opgepakt door 3FM, KINK, en Q-Music, en hebben tot
mooie shows geleid in onder andere de Melkweg, Paradiso en Festival the Brave

Opera Alaska

Opera Alaska is het nieuwe project van Moss-frontman Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten. Deze bundeling van krachten resulteert in sterke indiepopnummers met dromerige melodieën en zo nu en dan dansbare grooves. De twee muzikanten liepen elkaar in 2017 toevallig tegen het lijf in de Ikea, ontdekten een gezamenlijke liefde voor songwriting en gear en de rest is al bijna geschiedenis.

Afzonderlijk van elkaar hebben beiden inmiddels hun sporen verdiend in de Nederlandse muziekscene: Dorleijn als songwriter/zanger van de gelauwerde indieband Moss en Scholten met zijn werk als gitarist/bandleider van diverse projecten in de instrumentale muziekscene. In de zomer van 2020 verschijnt het debuutalbum met daarop elf tracks, die in vijf sessies werden opgenomen in het Kytopia-comple

Rose Marin

De woorden op papier zetten, is voor Rose Marin de enige manier om haar kant van het
verhaal te vertellen. Ze uit haar gevoel in verborgen boodschappen, waarbij herkenbare
situaties in ieders eigen verbeelding tot leven komen. Haar meest persoonlijke verhalen en
gedachten zet ze om tot oprechte songs, waarbij je wordt geconfronteerd met de
onverwachte waarheid. In deze betoverende blend van country, folk en keiharde feiten,
nemen haar Zuid-Afrikaanse roots je mee op een dynamische reis door het leven.

Daan Stam

Ergens beginnen en onverwachts ergens anders uitkomen. In mijn studio in de Waterkant ontstond de muziek als vanzelf. Een eigen ruimte om muziek te maken. Een plek om muzikaal te experimenteren. Mijn eigen spullen staan er; gitaren, een piano, microfoons, een laptop en een setje speakers. Eigenlijk alles wat ik nodig heb om mijn album in eigen beheer vorm te geven. Ik speel al jaren allerlei instrumenten en in verschillende bands (o.a. Dress Up Dolls en Wasabi Rocket Science). Maar nu kreeg ik zin om solo iets te maken, met zowel oudere als modernere invloeden.

Het album is geïnspireerd door mijn eigen leven. Het is geschreven vanuit mijn kijk op de wereld. Superleuk en ook mega spannend, want het wordt vrij persoonlijk. Daar moet je niet van weg willen vind ik, juist niet. Je eigen gevoel volgen. Ik zet me er in mijn dagelijkse werk als therapeut ook voor in om dat aan mijn cliënten mee te geven.

Het overkoepelende thema van mijn nieuwe album is verdwalen. Verdwalen in de positieve zin. Nieuwsgierig zijn naar wat er gebeurt. Vertrouwen op mijn muzikaliteit en vervolgens genieten van het muziek maken. Ik zal het uitkomende album voor het eerst live gaan spelen.

Volg mij op Instagram via @daanstammusic en luister ook mijn door het artiestenleven geïnspireerde podcast (Insta: @klnkkst) samen met Guy Rooks (insta: @guyrooksmusic).

Guy Rooks

“No-one can lockdown your mind but you”
Na heel veel innerlijke strijd, wikken en wegen, twijfel en angst heb ik in 2019 mijn debuutalbum ‘PLAY’ eigenhandig uitgebracht. De kurk schoot eruit tijdens een officiële release party in Podium Victorie, voor mij een moment van bevrijding. Vanaf dit punt zou mijn wereld compleet veranderen, zo dacht ik. Dat deed ie ook, alleen niet op de manier die ik had verwacht. 2020 trapte de deur in of eigenlijk beter gezegd, deed de deur op slot. Iedereen weet waarom. Voor mij werd de zogenaamde gezondheidscrisis een tijd voor bezinning, een reis naar binnen. Het afgelopen jaar heeft mijn ogen geopend en de scheuren in al onze systemen zichtbaar gemaakt. Het is me duidelijk geworden dat niemand, maar dan ook niemand mijn binnenwereld op slot kan gooien behalve ikzelf.

Deze persoonlijke, spirituele en ook muzikale groei hoor je terug op mijn tweede plaat ‘Liberation’, welke stukje bij beetje tot leven komt. Inmiddels zijn er twee singles uitgebracht en de derde gaat 20 augustus de wereld in. Ik wil met mijn nieuwe nummers de donkerte aan het licht brengen, de donkerte in de krochten van mijn eigen ziel en
persoonlijkheid maar ook die van de mensheid als geheel. De duisternis recht in het gezicht aankijken. Muziek is een van de manieren voor mij om dit te doen. Ook probeer ik te leren van andere artiesten, samen met Daan Stam ben ik daarom een podcast gestart. Een serie waarin we onderzoeken hoe wij en ons artiestenleven in elkaar zitten.

La Nique

Het was de eerste dag van de Vooropleiding van het Conservatorium in Amsterdam. ‘’Hey man, ook zo’n zin in?’’, riep de singer-songwriter naar de Red Hot Chilli Peppers fan. Ze verdwaalden gelijk in hun gezamenlijke enthousiasme. Zoekend naar een uitlaatklep, sloegen ze samen een pad in.

In 2019 leidde dat pad hen via Paradiso naar de Melkweg in de strijd om de Amsterdamse Popprijs. ‘’Deze band maakt echte liedjes… Het totaalplaatje klopt en de muziek kan zo op de radio gedraaid worden.’’(Joël Kopp, 3voor12 NH, na Finale Amsterdamse Popprijs).

Dit pad leidde ook tot het maken van de EP ‘Summer in Amsterdam’. Een bak indie-folk met inspiraties variërend tussen Mumford and Sons, Springsteen & Damien Rice. Ook het eigen Barbe Rouge Orchestra werd daarin betrokken, om dat kleine beetje extra te geven.
Een geplande tussenstop is Carré. Wanneer? Ooit.
Tot die tijd gaat de band nog mooie stappen zetten. Ga jij mee opweg naar Carré? 

Nikki Vrees

Schrijfster Nikki Vrees trapt haar boektournee Boek van een dromer af tijdens het Podium onder de boom festival. Het thema van de tour is ‘Bewandel je eigen pad’, geïnspireerd op haar eigen levenservaring en de totstandkoming van het boek. Het afgelopen jaar bundelde Nikki alle wijsheden, levenslessen en inzichten die zij zelf vond tijdens het herstel van een burn-out en de zoektocht naar zichzelf, en doopte dit tot Boek van een dromer.

Lessen die haar zo enorm hadden geholpen en die nu de wijde wereld in mochten zodat ze een ander konden helpen en inspireren. Want één ding wist ze zeker: allemaal hebben we onze eigen unieke weg te gaan. En zoals ze onlangs in een notitieboekje schreef: ‘Ik loop op deze aarde omdat ik hier hoor’

Het ontdekken en bewandelen van je eigen pad is in Nikki haar ogen het mooiste dat je kunt doen. En tijdens het festival deelt ze haar verhaal middels een lezing om 15.00 uur en om 17.00 uur. Verder kun je in de levensboom op zoek gaan naar antwoorden op levensvragen. Kun je een kaart trekken om je innerlijke gids om richting te vragen op je pad. En staat de tipi open voor inspirerende gesprekken.

Wees welkom!

Voor de Kinderen

Nina Beem

Theatermaker, Experience designer, storyteller brengt haar studie neuroscience en quantum fysica kennis zo Nijntje mogelijk naar kinderen en jongeren toe.
Op 15 augustus neemt ze de hele familie mee in een Quantum Vissticks Experience… onder de boom! Met:

🔮Einstein en de werking van het quantum veld

🌈een met muziek ondersteunde viesuwalisatie reis

🧠Brain Fonda en de happy hormones

💡Hoe je als gestresste bakfiets moeder, Cito toets kind of verveelde hang jongere weer kunt gaan shinen met gemeten hart en brein repetitie/meditatie. ❤️✨🧠

💓🧠De kracht van je gedachten, brein gym… en hoe je door goofy en losjes te zijn meetbaar gezonder wordt!

✨Uitleg over hoe je als kind per definitie geniaal bent omdat je brein nog 1 groot Play doh spektakel is 

👵Hoe je oma met brein gym weer een brein van 25 kan creëren door met jou te blijven hinkelen, springtouwen en schommelen! 

Ondersteund met grappige verhaaltjes, oefeningen, ludieke kostuum wissels, grappige props en betoverende muziek!

"Niet alleen voor Kids"

Niet-Alleen-voor-Kids is de swingende live band onder leiding van Herman Jager.De liedjes zijn speciaal bedoeld voor jonge, stoere kinderen en behandelen thema’s als de dierentuin, het buurmeisje, pindakaas, cadeautjes krijgen, de afwas doen, het ziekenhuis, knuffelberen, konijnen en clowns.
De optredens zijn een feest met veel afwisseling, omdat elk liedje een andere muziekstijl heeft. Maak kennis met een unieke combi van pindasalsa, peuterpunk en hoempafunk. Met “Niet Alleen-Voor Kids” kun je rekenen op een swingende pot muziek vol interactie

Kinderatelier Toverstafjes

De kleinste festivalbezoekers kunnen bij het kidsatelier zelf een toverstafje maken!

van een prachtige tak, met wol, verf, veren, schelpjes ontstaat een kunstwerk waar je mee kunt toveren!