Artiesten 2024

Podium onder de Boom festival weer een afwisselend programma met professionele ambitieuze artiesten uit Alkmaar en het land. Iedere act speelt 2 sets van dertig minuten. Wij kiezen voor de verrassing dus de tijdstabel vind je op de dag zelf op de borden bij de info!

Iris de Leeuw

Iris de Leeuw, een gepassioneerde popartiest, creëert zowel Engelse als Nederlandse teksten geïnspireerd door levenservaringen. Ze moedigt een wereldwijd publiek, vooral (jong)volwassenen, aan om dromen na te streven en de sprong te wagen. Met de droom om haar muziek op grote podia te delen en haar boodschap ver te verspreiden, streeft Iris ernaar haar muzikale passie tot haar beroep te maken. Haar motto’s: “Laat angst je niet tegenhouden om je dromen te bereiken” en “Gewoon doen!”!  
Onder begeleiding van gitarist Simon Swinkels treedt Iris de Leeuw dit jaar op met haar eigen repertoire bij het Podium onder De Boom Festival in Alkmaar.

Yori

Yori Swart, beter  bekend als Yori, maakt Indie-pop muziek met een folk randje. Haar EP ‘Wanna Be So High’ kwam in november 2023 uit gevolgd door een tour door het Nederlandse clubcircuit. In september verschijnt haar nieuwe single ‘Don’t Keep Me Waiting’.

De afgelopen jaren schreef Yori naast haar eigen muziek ook voor artiesten als Roxeanne Hazes, Bente, Maan en Meau, en treedt ze op als gitarist en zangeres in de band van Ilse DeLange. In het verleden won Yori prijzen als de Grote Prijs Van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Pop NL Award. Afgelopen jaar kreeg ze Veronica’s Oorkonde voor haar single Jumping Jack Flash die in de zomer van 2023 uitkwam.

La Roska

La Roska speelt hun Nederlandse latin-rock-ska met Zuid-Amerikaanse roots onder de Iep!. Hun muziek, is een krachtige mix van ritmes geïnspireerd door classic rock, old school ska en Latijnse sounds. Veel van hun teksten zijn gebaseerd op herinneringen uit het verleden en de dagelijkse strijd in het leven, en bieden een optimistische boodschap en positieve vibes. Hun live show is een non-stop, uptempo optreden die iedereen aan het dansen krijgt!

Alfon Oekie

Dansbaar, Eigenzinnig en Poëtisch.
Een smeuïge live act met een weldadige nagloed!

De vijf koppige band brengt een bijzondere sound door een creatieve hutspot van dansbare wereldmuziek, folk en alternatieve pop. 

De lyrische en soms opzwepende liedjes zijn zelden zonder boodschap. Alfon Oekie heeft een eenvoudige drijfveer; zichzelf zijn, het leven vieren en harten vervullen met fijne muziek.

Kortom: Een echte feelgood ervaring om je oren bij af te likken.


Selwyn

Selwyn

Gewapend met een piano en een stem om van te watertanden laat Selwyn zijn publiek overal sprakeloos achter. Nadat zijn liedje ‘Suddenly Forever’ uit het niets viraal gaat op Tik Tok en door miljoenen wordt omarmd als huwelijks-anthem komt zijn carriere in een ware stroomversnelling. Met live shows bij Edwin Evers – die Selwyn het grootste aanstormende talent van Nederland noemt – 3FM en een plaat van de week op Radio 5 staat Selwyn in de startblokken om jou en de rest van de wereld te veroveren.

Kunstbende

De finalisten van de KunstBende 2023 hebben een eigen boom! Kunstbende is voor iedereen van 13 t/m 19 jaar die iets doet of wil doen met content, dans, DJ, beeldende kunst, fashion, film, schrijven of theater. 

Subterranean Street Society

Mogelijk herken je hun geluid van Netflix original: ‘Ragnarok’, waaronder single ‘Only Your Sins’ geplaatst werd, of je hebt ze live gezien, de kans is groot. Subterranean Street Society windt er geen doekjes om, de Deens-Nederlandse alternatieve rockband brengt rauwe rock met een poëtisch randje en heeft met hun muziek de hele wereld al gezien. Het trio verwerkt verschillende muziekstijlen in hun songs, met duidelijke invloeden van indie, folk, grunge en rock. In 2023 laten ze het tragische achter zich en stormt de band verder met sterke protestsongs waar je simpelweg niet omheen kunt. Op ‘God Couldn’t Save The Queen’ vraagt zanger Louis zich af waarom we
koninklijke families nog steeds op een voetstuk plaatsen, en single ‘Focus On The Melody’ is een razende garagerock track over de stervende spanningsboog van de moderne samenleving. Dat zet de toon goed neer van album ‘BLEEP’ dat op 8 maart uitkwam. Hiermee speelden ze in het voorjaar al verschillende zalen, waaronder Paradiso plat, tourde ze door Engeland, Indonesië en was de band te zien op de Zwarte Cross.

Leah Rye

De zilverlinde is het decor voor Leah Rye! Dromen, mystiek en melancholie zijn terugkerende thema’s binnen de muziek van Leah Rye. De Amsterdamse singer/songwriter deed in 2021 mee aan de Popronde, speelde een reeks soloshows in Londen en twee uitverkochte optredens in Bitterzoet, ter ere van de release van haar EP Elusive. Met die EP werd ze ook uitgenodigd bij Radio 2, 3FM en KINK.
Het contrast tussen licht en donker, tussen alleen en samen, en de complexiteit van interpersoonlijke relaties bepalen de rode draad van haar liedjes. Haar inspiratiebronnen lopen uiteen van Radiohead tot aan Lana Del Rey en Taylor Swift, met een dromerige sound die het midden houdt tussen pop noir en elektronica.
Speciaal voor Podium onder de Boom Festival speelt zij een intieme set op piano met violiste!

Levi Boon

Levi Boon vertaalt haar introspectie in rustgevende indie folk met een warme stem en beschouwende teksten. Akoestische instrumenten leggen de basis voor haar muziek geïnspireerd door klassieke en moderne folk artiesten zoals Nick Drake, Feist en Julia Jacklin. Zoekend naar de verbinding tussen mens en natuur weet ze haar intimiteit zorgvuldig te omlijsten tot een dynamisch geheel.

In 2023 kwam haar debuut EP ‘the grand scheme of things’ uit. Een herfstkleurige plaat over jong volwassen zijn en hoe je daar doorheen moet navigeren.

spotify, instagram, facebook, website

Kidsboom

Papaver4kids

Ons Alkmaars Eigenste Improvisatietheater groep Papaver4kids komt met jullie spelen onder de gele Es! Samen maken jullie een verhaal! Misschien wel over een boomkever, een viooltje,een bosjeself of kriebelende tenen in het gras..

Mobiel Atelier IetsvanEls

Kunstenaresse Els Dekker reist door europa met haar mobiele atelier en vind op de meest blauwe stranden, in de ruige bossen en op spannende paden natuurschatten. Zij maakt daar onderweg prachtige kunstwerken van als sieraden, schalen, objecten, tassen. Kom al dit moois bewonderen!

Wijnand Stomp​

In de vrolijke interactieve voorstelling TORIMAN neemt Wijnand Stomp iedereen mee op AVONTUUR. Als de levenslustige spin Anansi rijdt hij op de rug van meneer Tijger naar het paleis van de Koning. Help jij Anansi mee de grote zoutwaterplas over te steken naar de nieuwe wereld. Het kan allemaal in de nieuwste show TORIMAN.

Wijnand Stomp is kids-comedian. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet Stomp jong en oud te raken. Door zijn soepele, wendbare stem en zijn vermogen moeiteloos van het ene stemmetje in het andere te schieten hebben zijn woorden een sterk beeldend effect. Zonder dat je er erg in hebt, speelt eer een film af in je hoofd.